söndag 3 oktober 2010

Generalstrejk, regn och gravad lax.

Igår fick vi en timmes regn på eftermiddagen. Molnen var alldeles svarta, men regnmängden blev ganska obetydlig. En annan händelse under den gångna tiden som inte heller lämnade några djupa spår, var den en-dagars generalstrejk vi haft. Däremot har en besynnerlig man gästat oss. Han påstods vara fransman och ha ett förflutit inom restaurangbranschen.

Vid första besöket beställde han en hamburgare. På frågan om det hade varit till hans belåtenhet fick vi bara en axelryckning till svar. Det dröjde emellertid inte många dagar förrän han kom tillbaka och beställde samma rätt. Även då fick han frågan om det hade varit gott. Denna gång ackompanjerades hans kroppsspråk av ett nästan inte hörbart hm….Ytterligare en gång upprepades händelsen på ett identiskt sätt. Och som tidigare var tallriken lika ren efter måltiden, som om den vore slickad av en katt eller hund. Vid hans fjärde besök, försökte han sig på kyckling med bacon. Inte heller detta tillfälle skiljde sig från de övriga, vad gäller konversationen.

Men så, den femte gången beställde han gravad lax med en röra på bland annat räkor. När han ätit upp satt han lika orörlig som vanligt, men denna gång besvarade han vår fråga med gester och ett anletsdrag som kunde tolkas som ett leende, varpå han utbrast ”Sehr gut, Sehr gut!”. Sedan dess har vi inte sett skymten av honom!

______________________________________________________

Vädret just nu: 27 grader och klarblå himmel

Inga kommentarer: