söndag 31 januari 2010

Ett julminne

Idag blåser det och är ett allmänt trist väder, vilket naturligtvis är otur för alla karnevalsfirare. Karnevalen håller på mellan den 29:e januari och den 20:e februari. Den räknas som en av de främsta i världen, inte långt efter dess motsvarighet i Rio. Vi tänker åka till Las Palmas den 5:e eller den 13:e, vem vet det blir kanske både och.

När grabbarna var och hälsade på i julas åt vi ute ganska ofta. Den här gången valde vi ställen som Birgitta och jag inte varit på tidigare. Resultatet blev väldigt blandat. Så gick vi till exempel till en japansk restaurang som hette Sakura III. Den hade vi blivit rekommenderade, och förväntansfullt trädde vi in i deras lokaler i Playa del Inglés. Det var ganska gott om folk. Vi valde ett bås för oss själva. Efter att skorna tagits av och placerats i ett utrymme strax vid ingången, kröp vi in och satte oss i golvhöjd, med stjärten på en sittdyna och benen med fötterna i strumplästen i en försänkning i golvet. Skjutdörrar med rispapper skänkte de som önskade, skydd mot insyn.

Vi beställde kalvkött, grillad kyckling med nötter, anka med ingefära, anka i öl och naturligtvis sukiyaki. Vissa rätter var bättre än andra, men vårt gemensamma omdöme blev ett godkänt, men inte mycket mer. Det japanska ölet, Kirin Ichiban var förvisso ljust, men samtidigt så lätt att vi samstämmigt valde att kalla det blaskigt.

På tal om öl. Grabbar i den åldern har naturligtvis sitt favoritöl. Själv är jag ingen öl-kännare varför jag föreslog att de tillsammans med Birgitta skulle delta i en blindtest-tävling. Fem sorter inhandlades. Var och ens favorit plus ett som var ägnat att förvilla. Det sista hade inte behövts. Efter första provglaset var de flesta helt säkra. Sedan avtog övertygelsen i takt med att fler sorter avsmakades. Resultatet blev beklämmande, där tidigare favoriter nedgraderats till odrickbara medan andra som tidigare ratats blev prisade. Jag minns inte riktigt, men jag undrar om inte Birgitta vann med två rätt.
___________________________________________________


Vädret just nu: Duggregn och 20 grader.

Inga kommentarer: