söndag 24 januari 2010

Pekfingervals

Det har onekligen hänt en del sedan mitt förra inlägg. Men det inträffade har inte varit trevligt och är samtidigt orsaken till att jag inte vare sig kunnat eller haft lust att skriva. Jag har sannolikt, fler röntgen och prover ska tas innan det är bekräftat, råkat ut för en osedvanligt kraftig inflammation i vänstra axelns led. Efter ett antal akutbesök, vanlig- och specialistvård, misstänkt felbehandling samt ett icke ringa antal sprutor sitter jag nu med ena armen i mitella och förlitar mig på pekfingervalsen. Enligt kvalificerade bedömningar torde jag vara återställd inom några månader.

Det stundar snart karneval. Då ska jag vara på plats, med ett förhoppningsvis fylligt reportage. Tills dess ska jag försöka få ordning på alla anteckningar om vad vi gjorde under julhelgen och det utlovade Lucia-firandet.

Vi har fortfarande vinter, med kyliga morgnar och kvällar. Men affärernas rea-skyltning med nedsatta priser på pälsar, mössor och stövlar, skvallrar om att bättre tider är på väg. Beställningar på böcker från Sverige forsätter. Med tanke på klimatskillnaden förstår jag varför det gick lättare att sälja ”Finsk bastu” från 1946, till en svensk boende i Sverige.

____________________________________________________

Vädret just nu: Stjärnklart och 16 grader.

Inga kommentarer: