måndag 15 februari 2010

"Aprilväder"

I tisdags satte sig vår äldste son på ett flyg till Australien. Två dagar senare fick jag ett mejl att resan gått bra och att första kontakten med universitetet han ska läsa vid varit positiv. Ett slag funderade vi på att åka och hälsa på, men det blir nog inte av – flygresan är avskräckande lång.

Något annat som tydligen inte heller ser ut att bli av, är vårt deltagande i karnevalsfirandet. I lördags, som ju var vårt andra inplanerade datum, hade vi nämligen en liten bjudning för några bokintresserade kvinnor i olika åldrar, allt från ungdomar till medelålders.


Vädret är för närvarande tämligen ostadigt, påminnande om svenskt aprilväder vad gäller ombytlighet. När grabbarna var här i vintras hade vi också regn och då passade vi bl a på att spela bowling. Centrat Holiday World i Maspalomas har en mycket fin anläggning. Vi hade en egenkomponerad triathlon med minigolf och biljard därtill. Kanske en idé att testa för semesterfirare när vädret är dåligt.

Under en mulen dag och efter ett shoppingtillfälle i Las Palmas gick vi in på en pizzeria, på en tvärgata till Las Canteras. Lokalerna var nyrenoverade och allt var mycket rent och fräscht. Jag har däremot glömt vad restaurangen hette, men det gör inte så mycket för kvaliteten på maten, som visserligen inte var dålig, motiverar inte en omväg. På vägen ut, efter att vi betalat, tog jag ett kort på kocken och det var ju tur att han inte hade två fingrar i halsen.
____________________________________________________

Vädret just nu: Lite molnigt och 18 grader.

Inga kommentarer: