tisdag 9 mars 2010

Premiär

Idag tog vi ett litet, men likväl symboliskt betydelsefullt steg mot en ”riktig” bokhandel. Hädanefter har vi för avsikt att ta emot kunder i vårt hem tisdagar och torsdagar mellan klockan 3 och 6 på kvällen. Vi har börjat leta efter lokal och i avvaktan på att vi hittar det rätta läget smygstartar vi på detta vis. Premiären kan väl knappast karaktäriseras som succé, men å andra sidan är det endast ett fåtal som nåtts av nyheten och först i förra veckan, närmare bestämt i onsdags. Förväntningarna på kundtillströmningen motsvarade utfallet och vi hoppas få välkomna premiärkunden på torsdag. Kaffe med kaka utlovas!

Det är inte alldeles enkelt att avgöra den bästa orten för lokalen. San Agustín är ju en traditionell svenskbyggd, men med färre tillfälliga turister. Puerto Rico har nog mest folk, men saknar den charm vi söker. Så valet faller nog på Arguineguin, det är i alla fall vår huvudkandidat så här långt.

Nu har vi bara påsken kvar, sen blir det glest med skandinaver. Väldigt synd för klimatet är som bäst mellan maj och oktober, men det tycks charterarrangörerna inte veta. På tal om lustresor, dvs en resa för dess egen skull finns det en förträfflig liten bok som heter Lustresa på Göta Kanal. Den är skriven och illustrerad av Gunnar Brusewitz. Där får man bland annat veta att massturismen startade 1750 i Tyskland till följd av den nyligen uppkomna och regelbundna ångbåtstrafiken på Rhen. På motsvarande sätt hävdar författaren, med hänvisning till en tysk författarkollega, att den svenska turismen såg dagens ljus den 2 augusti 1818. Pionjärerna seglade med ångbåten Amphitrite mellan Stockholm och Drottningholm. Den lilla skriften trycktes 2002 och har aldrig varit till allmän försäljning i svenska boklådor men finns i skrivandes stund att beställa från ett antal antikvariat.

___________________________________________________

Vädret just nu: Stjärnklart och 21 grader.

Inga kommentarer: