söndag 14 mars 2010

Vinghotell - snart på Atlantens botten?

Hade jag varit journalist på någon kvälls- eller sensationstidning hade kanske ovanstående rubrik stått att läsa. Fullt så illa är det inte, men under vinterovädret fick hotellet i Arguineguín verkligen bekänna färg. Vågorna slog in över poolområdet och på sin väg raserade de såväl skyddsvallar som strandpromenaden utanför. Det är inte mer än lite drygt 2 meter mellan den eroderade kustlinjen till den mur som omgärdar anläggningen. Murens vitkalkade puts är på många ställen bortspolad och i stället syns rostiga armeringsjärn. Längre bort mot Patalavaca har stora delar av det gamla promenadstråket försvunnit till havs och resterna ligger i en ”plockepinn”-liknade formation.

Dynerna i Maspalomas har inte heller skonats. Strax vid fyren, där det förr längs havet fanns markbeläggning av betong eller kakelplattor och sand ner till havet, återstår nu endast svårfunna rester, under de miljontals uppspolade småstenarna.

Men, nu är det dåliga vädret troligen över för den här gången. Våren är här och går man sen kväll mellan husen möts man allt oftare av doften från träkolsgrillade maträtter. Även om vintern här motsvarar den svenska sommaren när den är som bäst, ser jag fram emot vår egen canariska sommar, och gläds således likt den vanlige svensken åt de olika årstiderna.







__________________________________________________

Vädret just nu: Molnfritt och 19 grader.

Inga kommentarer: