söndag 16 maj 2010

Ett nytt mässbesök

Många dagar har gått sedan senast, fulla av mycket arbete och många händelser och här kommer ett litet urval. En dag gick vi inom det tämligen nya köpcentrat strax intill den norrgående infarten till Arguineguín. Mycket modernt, synnerligen fräscht och välskött med bl a en filial till El Corte Inglés som hyresgäst och ett antal andra butiker, men dessvärre glest med folk.

Därifrån gick vi till den stora parkeringsplatsen där tisdagsmarknaden alltid är och på vägen dit syntes tydligt hur långt man kommit i upprensningen bland de gamla förfallna husen, i kvarteret på motsatta sidan. Även längs havet pågår arbetet med att skapa en strand och förbereda för ny byggnation och idag återstår endast ett fåtal små hus, på den attraktiva marken. Gammalt får ge vika för nytt och i det här fallet känns det onekligen befogat, även om jag är en stor anhängare av att behålla det ursprungliga och genuina.

En annan dag for vi till Las Terrazas. Ett annat nytt köpcenter som ligger mycket vackert utmed havet, vid Telde. Ungdomlig inriktning, många outletsbutiker och sedvanliga snabbmatsställen gör att det inte är vår favorit. Vi var emellertid på jakt efter en filmkamera och här finns en välsorterade butik med förmånligt prissatta elektronikvaror, därför åkte vi dit.



Igår var vi så i Las Palmas och bevistade en mässa - Feria Vacaciones en Canarias, där det mesta av Kanarieöarnas semester och rekreationsutbud presenterades. Vi fick massor av intressant information och med ett flertal nya värdefulla kontakter och två plastkassar fulla med broschyrer och annan tryckt och digital information lämnade vi utställningen, som hölls i Alfredo Kraus komplexet. Innan dess tog jag några bilder upp mot taket inne från gångarna mellan de olika salarna. Vi satte oss ner framför fasaden som vetter mot havet, vars glasfönster döljer konsertsalen innanför. Där vid promenadstråket passade jag på att ta en filmsnutt, med den nyinköpta kameran, på de badande längs med Las Canteras. Men såväl manus, regi, filmning som klippning led av så stora brister att jag besparar er förstlingsverket. För en dryg timme sedan fick vi en förfrågan från Sverige angående en eftersökt bok. Alltid lika roligt när vi har titlar som inte går att finna på närmre håll.

__________________________________________________

Vädret just nu: Delvis mulet och 20 grader.

Inga kommentarer: