tisdag 15 juni 2010

Cocktailtävling


Under en promenad i San Fernando fick jag syn på en affisch som gjorde reklam för en fest i Arucas. På programmet stod en hel del, men det som intresserade oss var en tävling i att göra cocktaildrinkar. Den gick under det stiliga namnet Fiestas Patronales de San Juan Bautista de Arucas 2010 XVII Encuentro de Coctelería.

Vi har ju en bit att köra och för att inte missa inledningen valde vi att vara ute i god tid. Så, en halv timme före utsatt klockslag, 11.00, var vi på plats. Vi strosade först runt torget en stund innan vi satte oss på den första av de tolv raderna stolar. Mitt framför scenen, och med Linda som sällskap var vi de tre första av de förväntade 168 besökarna. Strax efter elva satt vi fortfarande ensamma och tvivel smög sig in att vi hade missuppfattat tidpunkten. Visserligen sprang en del folk och satte upp reklam, ordnade med dukar, tillbringare, högtalare osv, men någon större brådska syntes inte. Ytterligare 30 minuter senare dyker en ensam kvinna upp, nu är vi fyra.
Klockan tolv hälsas vi emellertid välkomna av festarrangörerna och mindre än fem minuter senare är inte bara alla stolarna upptagna, utan då står även folk utmed angränsande väggar och murar.

De tolv deltagarna slåss om tre priser, men alla får var sitt diplom. Kvaliteten var något ojämn, för bland garvade bartenders, fanns också elever från en restaurangskola. Efter att de tävlande visat upp ingredienserna, hällt innehållet i shakern, skakat, garnerat och förevisat den färdiga drinken, gavs de till domarna som var sex till antalet och som fick ett glas var. När de slurpat i sig tillräckligt för att kunna avge ett omdöme, delades drinkarna ut till dem bland publiken som viftade mest, ( vi på första parkett hade inte svårt att påkalla utbärarens uppmärksamhet ). En mycket trevlig dag som avrundades på en lokal taverna, innan vi åkte hem. Bilderna föreställer alla deltagare och funktionärer samt det vinnande bidraget.
____________________________________________________

Vädret just nu: molnigt och 25 grader.

Inga kommentarer: