tisdag 17 november 2009

Kvällspromenad vid Meloneras

Idag vaknade vi till åskdunder och regn. Men det var inte värre än att regnet upphörde efter en halvtimme och blåsten skingrade efter hand molnen så att den väderleksmässiga ordningen var återställd på eftermiddagen.

Vi har haft bråda dagar. Imorgon ska vi presentera vår bokhandel och höstens nya böcker i Svenska kyrkan. Många och långa har diskussionerna varit om vilka böcker som ska tas med, vilka som ska ges en utförlig beskrivning och vilka som det räcker att presentera med titel eller författares namn. Svenska kyrkan, som ligger i San Agustin, är en självklar mötesplats för många och det ska bli intressant att se hur stort det litterära intresset är bland alla de svenskar som brukar tillbringa lång tid på ön.



Men, några timmars ledighet har vi självklart unnat oss. I söndags begav vi oss återigen till stranden i Meloneras. En av vägarna som leder ner dit går via en spiraltrappa som även rymmer bar och kafé. Vid samtliga bord garanteras fin utsikt. Därunder, under alla markiser döljer sig olika restauranger och Ciao-ciao har vi besökt och de serverar god pizza. I bakgrunden syns golfbanan och längst bort ligger Pasito Blanco, ett bostadsområde precis ovanför en småbåtshamn.

Vi kom till playan strax efter halv fem. Att kvällen närmar sig syns på de långa skuggorna. Men trots att solen var på sin väg nedanför horisonten var det ännu 24 grader varmt.

Innanför alla restauranger finns olika affärer och jag vill nämna en. Den heter Minimarket shopper´s rite och har ett osedvanligt stort utbud av framför allt alkoholhaltiga drycker. Bilden jag tog visar hyllerna med olika sorter av gin, rom, whisky och cognac. Jag går inom ibland och botaniserar bland flaskorna. Vad gäller priset så är det mycket skiftande. Billigt blandas med dyrt och det gäller att vara observant. Personalen tillhör inte öns charmknuttar och pris-sättningen är lite lurig. En flaska kan vara prismärkt med ett ”passa-på-pris” medan de bakomvarande har ett annat, högre. När sedan butiksbiträdena stundtals har dåligt minne och slår in fel pris blir inte alltid summan som man tänkt sig. Men det rättas naturligtvis alltid till, efter påpekan. Sortimentet är utmärkt och med anmärkningen ovan rekommenderas ett besök.


_________________________________________________

Vädret just nu: Molnigt och 19 grader.

Inga kommentarer: