måndag 19 april 2010

Spridda händelser

Att det gått mer än en vecka sedan senast är ett säkert tecken på att något speciellt inte inträffat. Men det höll på att bli en rejäl nyhet, eftersom vi var väldigt nära att få en riktigt fin affärslokal. Men på sluttampen gick en tidigare intressent segrande ur striden, så vi får leta vidare. Minns ni den utlovade återbetalningen av den felaktiga tullavgiften? (inlägget 29/7). De pengarna har vi fått. Och inte nog med det. Vi fick i november också räntekompensation för dröjsmålet, 0,89 € insatt på kontot. Så allt gick mycket smidigt och korrekt till. Desto märkligare var det kanske att vi i veckan fick ett brev från myndigheten med meddelandet att vi hade erhållit 0,89 €. Lite sent kan tyckas.



För att anknyta till ytterligare ett gammalt inlägg (9/8), så har vi några söndagar i rad gått på marknad för att fynda bättre begagnade böcker. Ganska kul och även lönande. En bok köpte vi för 1 € och någon dag senare hade vi sålt densamma för 5 €. Ett klipp, med andra ord.

Det borde ha varit en riktigt bra dag idag, vi fick nämligen en försändelse böcker från Sverige. Men lite av glädjen försvann då innehållet var så slarvigt packat att 9 böcker var osäljbara och således reklamerades. Troligen har lådan gått sönder och böckerna trillat ut för postpersonalen i Köpenhamn hade plåstrat om pappkartongen med massor av tejp.

En av böckerna vi beställde heter Tusen svenska klassiker, med underrubriken böcker, filmer, skivor, TV-program från 1956 till idag. Riktigt trevlig läsning. Att Sigges cirkus startade 1956 kanske många kan dra sig till minnes. Men varför man kan datera uttrycket ”slamkrypare” till ett visst datum 1957 är allt svårare att lista ut. För det krävs onekligen att man är ”Haj” på ”Kvitt eller dubbelt”.
__________________________________________________

Vädret just nu: Lite moln och 19 grader.

Inga kommentarer: