lördag 10 oktober 2009

Shopping

Birgitta behövde nya solglasögon. För vilken gång i ordningen vet jag inte, för hon har en förunderlig förmåga att slarva bort dem. De senaste 10 paren kan möjligen av någon observant medmänniska återfinnas på så vitt skilda ställen som på botten av Medelhavet eller Atlanten eller vid ett cafébord, vid en kassa i ett snabbköp, i en taxi eller varför inte i en binge för hushållssopor, för vidare befordran till kommunens destruktionsanläggning. Så tidigare i veckan åkte vi till ett shoppingcenter, Atlántico, i staden Vecindario, för att köpa nya.





Igår åkte vi för att hämta glasögonen. Förutom de snoffsiga solbrillorna passade Birgitta på att köpa ett par läsglasögon och jag ett par för bilkörning. De två sistnämnda fick vi för ett enhetspris av 77 €. Detta inkluderade såväl synundersökning och bågar som glas.

Atlántico har ett mycket brett sortiment. Bland de knappa 60-talet affärer kan man köpa det mesta. Förutom det sedvanliga finns här också en djuraffär, ett par katter satt i ett av skyltfönsterna, och ett skrädderi. Ett stort antal barer och restauranger och en biograf med många salonger fullbordar utbudet och fyller, tillsammans med parkeringsplatser, de tre planen.

Några montrar från en antikvitetsaffär i Las Palmas stod uppställda i gångarna och jag fick syn på en föregångare till dagens musikspelare. Resultatet av 106 års utveckling ter sig trots allt inte så häpnadsväckande.

På väg till Vecindario hade vi stannat till i San Agustin för att lämna in en V75-rad. Det gör man på Lena´s internet café. Här samlas förhoppningsfulla tippare varje lördag för att följa travtävlingarna från Sverige. Detta är en etablerad samlingsplats för många skandinaver och alla evenemang, inte bara trav, följs härifrån. Framför tv:n medan man äter och dricker något gott.


_________________________________________________

Vädret just nu: Molnfritt och 27 grader.

Inga kommentarer: