måndag 7 september 2009

Pozo Izquierdo


Vi hade riktigt varmt idag mitt på dagen, ungefär 33 grader. Vi behövde svalka oss, men kände inte riktigt för att ligga på playan och bada så vi begav oss istället till Pozo Izquierdo. Där blåser det ju alltid. Platsen är ett eldorado för windsurfare och har också stått som värd för världsmästerskap.

Att komma dit är inte särskilt svårt då det finns tydliga skyltar, från både norr och söder. Det ligger framför Vecindario, från havet räknat. Men vägen dit är inte precis naturskön. En smal asfalterad väg leder genom bananodlingar. Stora arealer ligger öde och endast inhägnader, där ibland bara rester av vindskydd fladdrar från stålskeletten, vittnar om en epok då fruktodlingarna hade en än större betydelse för ön. Men det är värt att ta sig hit. Det är förvisso kargt och vindpinat. Salt och fukt har gått hårt åt husen som ligger längs strandkanten. Det finns inget tillrättalagt publikfrieri. Men tycker man om det okonstlade, då är det inte svårt att uppskatta ortens ”saltstänkta” charm.

Det finns en vik som ger lä och många platser att bada på. Men stranden är, för att låna ett uttryck från charterbolagens förföriska resekataloger, något ”grovkornig”.



Väljer ni att titta förbi, så gå gärna in på Bar Pozo. Det är ett mycket enkelt ställe, men maten är vällagad, vänlig personal och en meny med mycket humana priser. Som skylten anger, är inriktningen fisk och skaldjur.









__________________________________________________

Vädret just nu: Molnfritt och 25 grader varmt.