söndag 27 september 2009

Folkmusik

Idag åkte vi till Las Palmas. Vid ett tidigare tillfälle berättade jag om hotell Santa Catalina, så nu hittar ni dit. Bakom detta och framför Museo Nestor ligger restaurangen Bodegon del Pueblo Canario, som var målet för dagen. På deras uteservering hålls nämligen varje torsdag kväll och söndag förmiddag konserter av olika folklore grupper. Underhållningen är gratis, vilket förvisso inte mat och dryck är på restaurangen, men sammantaget är allt väl värt sitt pris.



Strax innan ledaren för spelmännen annonserade sista låten, beställde vi något att äta. Vi delade på en halvportion av de båda rätterna Croquetitos caseras (två sorters kroketter på fisk och blodkorv) och Calamares (friterad bläckfisk). Med två öl och var sitt nygräddat bröd blev det 20 € jämt.

En utflykt som rekommenderas varmt. Vi tänker göra om det senast till vintern och då på kvällen. Jag kanske bör tillägga att män bör vara beredda på att bli uppbjudna av de kvinnliga dansarna. Med omtanke om den tilltänkta danspartnerns fötter, tackade jag emellertid vänligt men bestämt nej!

__________________________________________________

Vädret just nu: Molnfritt och 26 grader.

Inga kommentarer: