tisdag 15 september 2009

Strövtåg

Idag åkte vi till Las Palmas. Det var en ledig dag för oss och vi ville insupa lite stadsluft. Vi hade inte kommit långt på Calle Mayor de Triana förrän Birgitta försvann in i en affär vid namn Sabina. Det var enligt henne en mycket bra och välsorterad parfymaffär. Efter en tid, som säkert var kortare än vad jag upplevde det som, fortsatte vi vår vandring. Vi gick tämligen planlöst och kikade in i alla slags affärer.


Efter en stund kom vi till Parque Doramas. Mitt i grönskan ligger ett gammalt anrikt hotell som heter Santa Catalina. Där slog vi oss ner och avnjöt lite förfriskningar på verandan som vetter mot trädgården. Hotellet slog upp sina portar redan 1890. Otaliga är de celebriteter som varit gäster och bland alla kungligheter, regeringschefer, affärsmän och världsartister återfinns bl a Winston Churchill. Hotellet är närmast en institution på ön och nämns i alla resehandböcker över Gran Canaria, varför jag hänvisar dit för mer information. Vi hade en trevlig stund och det är väl värt ett besök för de som uppskattar en välbevarad arkitektur och en atmosfär som ”sitter i väggarna” sedan förra seklet.

Vi vek sedan av och gick längs Paseo de Thomas Morales, på väg tillbaka. Mitt emot universitetet ligger en av stadens tre välsorterade boklådor. De andra två hittar man på Calle Cana och inne i El Corte Inglés.

Många små affärer med det mest skiftande utbud såg vi längs General Bravo Pérez Galdos. En nyöppnad restaurang tilldrog sig vårt intresse, liksom en delikatessaffär som vi var inne i, men lämnade tomhänta. Barer och matställen av alla de slag passerade vi och spännvidden var från en enkel tapas för 0,40 € till en förrätt med 50 gram Beluga till ett pris av 106 €.

____________________________________________________

Vädret just nu: Lite molnigt och 25 grader.

Inga kommentarer: