tisdag 18 augusti 2009

Minigolf




Igår, tidigt på kvällen, åkte vi till Anfi Minigolf för att ta en match. Det sägs att anläggningen är Europas största, vilket verkar troligt. Med säkerhet är den däremot den finaste jag har sett. I det parkliknande området går man på stenlagda stigar bland prunkande växtlighet. Ett antal vattendammar finns, några med små vattenfall. Ibland korsas vägen av bäckar som då passeras via träbroar. Det är gott om parksoffor och där inte palmerna skänker svalka under sitt bladverk finns det även skydd mot solen vid vissa sittplatser.


Det är naturligtvis en 18-håls bana. Och likt riktig golf så finns idealresultatet för varje hål på ens resultatkort. Det minsta hålet är 10 meter långt och är ett par 2 hål. De längsta är 40 meter och par 7. Totalt 95 slag. Svårigheten består främst i att placera sig rätt inför nästa slag, eftersom banorna ändrar riktning. Bland de olika hindren finner vi också ett antal sandbunkrar.



Priset för vuxna är 5 € och för barn kostar det 3,50 €.


Efter drabbningen satte vi oss ner och släckte törsten, på restaurang Memsaab, på vars baksida man för övrigt också hyr boll och klubbor. Där satt vi och summerade våra kort men min blygsamhet förbjuder mig att berätta vem som vann.



Vi beställde också mat för att ta med oss hem Vi valde en rätt bestående av jätteräkor, lamm, kyckling och chorizo. Det blir ingen recension av maten den här gången, den ska ju ätas nylagad och inte bedömas efter att den värmts upp ett antal timmar senare.

__________________________________________________

Vädret just nu: Molnfritt och 30 grader.